Станах фотограф защото ми казаха, че не ставам и не мога.

Казвам се Бистра Стоименова, на 28 години, филолог-културолог-фотограф по образование, фотограф, преводач и писател по призвание. Завърших първата си бакалаварска степен в специалност „Английска филология“ в СУ „Св. Климент Охридски“ през 2015г. Същата година записах втора бакалавърска степен, този път в специалност „Културология“ и магистърска програма по превод, като и двете са също в СУ „Св. Климент Охридски“. През 2017г завърших семестриално магистърската програма по превод. Същата година записах в магистърската програма по фотография на университета Фалмът, Великобритания и се дипломирах през 2019 г.

Занимавам се с фотография от 2009г, а от 2017 съм член на Асоциацията на професионалните фотографи в България, а от 2018 г. и на Кралското фотографско дружество на Великобритания. През периода 2016 – 2018 г. бях главен фотограф на ННЕК-ЮНЕСКО. 

Моята страст са пътуванията или травъл фотографията и заснемането на културни обекти, които са основен фокус и на най-големия проект, по който работя. Culture Crossroads (или “културни кръстопътища”, както би бил преводът на заглавието на български) има за цел да покаже Балканите като място с невероятна история, красиви места за посещение, интересни обичаи и вкусна храна.

Основен с травъл фотография, се занимавам със заснемане на събития, фотосесии и предметна фотография.

Повече кадри, освен тези тук, можете да намерите на сайта ми.