Колоритът на българските традиции се вписа в културните събития на Трастевере.

сн. Александър Михайлов

Българският посланик в Рим Н.Пр. Марин Райков и българският посланик във Ватикана Н.Пр. Проф. Кирил Топалов откриха изложбата „Древни традиции и обичаи от България“ в италианската столица.

сн. Александър Михайлов

Селекция от 30 авторски творби, направена от Асоциацията на професионалните фотографи, ще радват публиката във Вечния град. Фотоизложбата е експонирана в галерия „Луче“, намираща се в артистичния римски квартал Трастевере.

сн. Лилия Йотова

 

Директорът на Българския културен институт Жана Яковлева посрещна италианските зрители и представители на българската общност в Рим, а Евгени Димитров от Асоциацията на професионалните фотографи говори за общото в светогледа на българи и италианци.

сн. Александър Михайлов

На откриването присъстваха представители от Българското посолство в Италия, дипломатът Надежда Станчов, журналисти, представители на артистичните среди, хора от българската общност в Италия, италианци, интересуващи се от култура и изкуство, както и няколко от авторите на изложбата – Ани Петрова, Александър Михайлов и председателят на АПФ Лилия Йотова.

сн. Лилия Йотова

С домакинството на Българския културен институт в Рим и Галерия Луче италианците и гостите на града ще могат да се насладят на колорита на българските фолклорни традиции, заснети от 16 майстори на обектива. Авторите на изложбата са Александър Михайлов, Анастас Търпанов, Ани Петрова, Асен Великов, Богдан Стойко, Владимир Мачоков, Евгени Димитров, Златко Латев, Йордан Йорданов-Дълес, Иван Василев, Лилия Йотова, Петър Абаджиев, Радила Радилова, Стефан Марков, Тихомира Методиева-Тихич, Цветан Томчев.

сн. Лилия Йотова

Експозицията е отворена до 15 февруари, а адресът на галерията в Рим е Roma, Via Della Luce, 28