На 5ти април в галерия София Прес беше открита изложба на Националната асоциация на професионалистите във фотоиндустрията – Русия по покана на Асоциация на професионалните фотографи – България.

За откриването на експозицията пристигна председателят на НАПФ – г-жа Нина Киселева, както и един от учредителите – авангардният и атрактивен руски фотограф Григорий Горячев (Белий ден).

Под звуците на красивото изпълнение на aрфа от Зорница Гечева, галерия София Прес събра колеги фотографи, журналисти, приятели и гости, сред които Слав Едрев – директор на

Арт колеж – София, Валентина Едрева – преподавател УАСГ, Адв. Валентина Адиркова – член на Висшия адвокатски сьвет, известни фотографи и фотожурналисти от България и членовете на Асоциация на професионалните фотографи.

Председателят на Асоциацията на професионалните фотографи в България – Лилия Йотова, Снежана Тодорова – председател СБЖ и председател Агенция София Прес и доц. Петър Абаджиев приветстваха гостите и споделиха своите впечатления.

Националната асоциация на професионалистите във фотоиндустрията – Русия (НАПФ) е млада руска асоциация, обединяваща в своите редици специалисти от всички професии във фотоиндустрията. Съставена е от едни отнай-добрите професионални фотографи, работещи в различни жанрове и области на фотографията – реклама, портрет, архитектура, пейзаж, мода, файн арт и други. Много от тях са победители и финалисти в престижни световни фотоконкурси.
Изложбата ще продължи до 13ти април в Книжарница-галерия София Прес.

Снимки: Ани Петрова, Лилия Йотова

https://www.facebook.com/…/Association-of-Professi…/photos/…