Асоциацията на професионалните фотографи (България) с любезното съдействие на Съюза на Българските Журналисти, Съюза на Българските Художници и Галерия София Прес представя една изложба на Националната асоциация на професионалистите във фотоиндустрията (Русия)

5 – 13 април
Книжарница-галерия София Прес

Националната асоциация на професионалистите във фотоиндустрията – Русия ще представи избрани фотографии на своите членове в книжарница-галерия София Прес от 5 до 13 април 2017 г.
НАПФ е млада руска асоциация, обединяваща в своите редици специалисти от всички професии във фотоиндустрията. Основната част на НАПФ е съставена от професионални фотографи на изключително високо ниво, работещи в различни жанрове и области на фотографията – реклама, портрет, архитектура, пейзаж, мода, файн арт и други. Много от тях са победители и финалисти в престижни световни фотоконкурси.
За първата изложба на НАПФ в България са селектирани 25 фотографии, които най-добре отразяват вътрешния мироглед на нейните членове. Чрез тези образи всъщност виждате един колективен портрет на руската асоциация НАПФ. 

За откриването на експозицията пристига председателят на НАПС – г-жа Нина Киселева, както и един от учредителите и директор развитие – Григорий Горячев (Белий ден).

https://www.facebook.com/rusnapp/

Автори:
Карен Кананян
Дмитрий Монаков ( Ульф Хедхинн)
Никита Пилюкшин
Саша Санникова
Игорь Панков
Алиса Гуткина
Катерина Плотникова
Андрей Жуков
Кристина Козулицына
Серж Головач
Даша Матросова
Сергей Стрельников
Владимир Щукин
Ашот Геворкян
Юрий Сидоренко
Ляля Гарбуз
Анна Крауклис
Григорий Горячев
Анатолий Бисинбаев
Алексей Чугуй
Владимир Бочковский
Александр Варварин
Дарья Булавина
Нина Киселева

Дарья Булавина.
Професионален фотограф, член на Творческия съюз на художниците в Русия, участник в международни изложби, автор на книги и учебни пособия по фотография, преподавател в училище по фотография Dark Room School . Работи в жанровете портрет, мода и др. Посланик на
SanDisk.

Анатолий Бисинбаев.
Живее и работи в Санкт Петербург. По образование е художник, завършил Художествено-промишлената академия “Барон Щиглиц”.
Професионален фотограф, член на Федерацията на Европейските професионални фотографи (FEP), Квалифициран фотограф в областта на театралното изкуство и мода. Основен жанр – мода. Работи с известни модели и водещи солисти на балетните театри в Санкт Петербург. Негови фотографии може да видите на кориците на лъскави списания, както и в експозициите на Руския музей. Един от учредителите на НАПФ.

Ляля Гарбуз.
Признат майстор на детската фотография. Нейните фотографии постоянно участват в международни фотоизложби. През 2009г Ляля била призната за един от най-добрите детски и семейни фотографии по време на националните награди “Фотограф на годината”. През 2013 и през 2016 година заема 1 място в престижния конкурс International Photography Awards IPA СНГ, през 2014 г – 1 място в категорията “Детски и семеен портрет” в IV Открит международен фотоконкурс “Лучший Фотограф”. Децата
– това е нейното вдъхновение и любим обект за снимки. През 2014 год. Ляля завършва факултета по журналистика към Московския Държавен Университет “М.В. Ломоносов”, специалност «Фотожурналистика» c тема на дипломната работа «Семейната фотография като явление в социалния и
културен живот на обществото». Посланик на Nikon.

Нина Киселева.
Един от учредителите и председател на съвета на НАПФ.
Живее и работи в Москва. Професионален фотограф, член на Федерацията на Европейските професионални фотографи FEP, Квалифициран европейски фотограф в областта на интериора. Работи в жанровете архитектура и интериор. Победител и финалист в международни конкурси IPA, PX3, MIFA, TIFA, Sony World Photography Awards, International Color Awards.

Григорий Горячев (Beliy Den).
Един от учредителите и директор развитие на НАПФ. Живее и работи в Москва. Професионален фотограф и ретушьор.
Основен жанр – fine art. Фотограф-художник с неповторим художествен почерк, излизащ от рамките на обичайната, обикновена фотография. В своите фотографии той създава ярки образи, пълни с дълбок символизъм.
Победител и финалист в международните конкурси IPA СНГ, TRIERENBERG SUPER CIRCUIT, China Zhejiang Qiandao Lake International Photography Contest, Pacific-Atlantic International Photographic Circuit, GRAND PHOTO SALON и други. • Член на жури на международните фотографски конкурси MOSCOW INTERNATIONAL FOTO AWARDS (MIFA), TOKIO INTERNATIONAL FOTO AWARDS (TIFA), International Photography Awards – VIPA 2016.