На 9 октомври 2016 г. Асоциация на професионалните фотографи реализира първата от поредица планирани фото разходки, която беше посветена на Източна София. В нея се включиха седем фотографа с различен творчески подход и поглед върху града.

Маршрутът на разходката беше специално подбран така, че да представя различните, дори противоречащи си лица на София. От новата, многоетажна и модерна офис сграда “Кепитъл Форт” на бул. Цариградско шосе, през затворените жилищни комплекси, към панелните блокове, красотата на езерото в ж.к. Дружба 1 (късче природа в градската среда), до железопътния възел, свържващ метрото с жп гарата, и характерните ромски постройки. Част от града, която рядко попада в обектива на професионалните фотографи.

По време на събитието участниците имаха възможност да обменят опит и идеи, да обсъдят проблеми и споделят творчески търсения. Съвместната задача създаде усещане за общност и роди дух на взаимопомощ и приятелство. Именно това бе и основната цел на разходката.

Идеята за серията от фото разходки дойде след провеждането на годишната световна разходка на Скот Келби, която има много последователи и у нас. Тогава стана ясно, че фотографите имат желание за включване в повече събития от този тип, провеждани на локално ниво, с по-голяма честота и разнообразни маршрути. Очаквайте съвсем скоро анонс за следващата проява!

Разгледайте снимките на Антонио Георгиев – Хаджихристов тук
Разгледайте снимките на Димитър Калиновски тук
Разгледайте снимките на Богдан Стойко тук

lil_3820 lil_3782
lil_3735 lil_3696 lil_3690