Председател

216381_1039460181214_4470_n

Скъпи колеги,

Създаването на Асоциацията на професиналните фотографи (АПФ) е естествената стъпка напред в развитието на фотографската професия и гилдия в страната ни. Ние сме хората, които чрез снимки пресъздават света около себе си, разказват истории, отразяват новини, запечатват специални моменти, творят изкуство и създават спомени. Работата ни отразява и моделира културния, обществен и социален живот.

Всеки един от нас има свой почерк и поле на изява. Но независимо дали сме избрали пътя на фоторепортажа, сватбената, модната или студийна фотография, ние сме превърнали любовта към фотографията и призванието си в професия. Ние сме специалисти, професионалисти и автори, чиито творби достигат до много хора.

АПФ е организация, която има за цел да работи в полза на творческата енергия на професионалните фотографи, за да може да развием пълния си потенциал и реализираме качествени, смели и иновативни проекти. Цел на асоциацията е да обедини гилдията, защото заедно сме по-силни във всяко едно отношение. Заедно защитаваме по-добре правата си и цената на положения труд. Заедно пазим по-качествено интересите си и ставаме равноправни на всяка друга браншова организация. Заедно обменяме знания, умения и идеи, с които да вървим напред. Заедно можем да излезем пред обществото с гордостта и  достиженията на професионалната фотография, но също и с проблемите и исканията си.

Колеги, бих желала да Ви поканя да се присъедините към Асоциацията на професионалните фотографи. Заедно можем повече!

С уважение,

Лилия Йотова

Председател и съучредител на Асоциация на професионалните фотографи